Redis Bulut Uygulama Başlangıç

Redis açık kaynak kodlu bir key-value (anahtar-değer) deposudur. Verileri string, hash, liste, küme ve sıralı liste olarak tutar ve çeşitli veri yapıları kullanmaya imkan sağlayan bir sunucudur. Redis, Memcached gibi oldukça hızlıdır fakat Memcached’den farklıdır.

Memcached, sadece veri girişi ve çıkışı yapabilir. Redis, veri yapıları kullandığı için bir çok atomik fonksiyonu destekler. Redis ile bir string’e yeni stringler ve değerler ekleyebilirsiniz Memcached, veriyi bellekte tutar ancak tuttuğu veriyi dosyaya yazmaz. Memcached, üzerinde çalıştığı server kapandığı zaman sonlanır. Peki Redis öyle midir? Redis’de veriyi bellekte tutar ancak istenen aralıklarla veriyi diske (dosyalara) kaydebilir. Bellek yanında verileri diske de yazarak daha tutarlı ve sürekli bir veritabanı sağlar. Şöyle ki Redis belirli periyotlarda verileri bir dosyaya yazdığı için veri kaybı söz konusu değildir.

Redis Kullanımı

  • Putty ile SSH Bağlantısı yaptıktan sonra aşağıdaki komut ile Redis Yönetimine geçiş yapabilirsiniz

    redis-cli
  • Bir kayıt ekleyelim, Bunun için Redis’in SET komutundan faydalanacağız. SET komutu hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Örnek SET komutunu aşağıda bulabilirsiniz.  Bulutsunucu isminde bir anahtara “Redis” değerinin atanmasını istiyorsak şu işlemi yapmamız gerekiyor

    SET Bulutsunucu "Redis"
  • Eklediğimiz anahtara ait bilgileri alabilmek için GET komutundan faydalanacağız.

    GET Bulutsunucu

     

Hemen Şimdi Redis Kurulu bir bulut sunucu almak istersen ;