Django Bulut Uygulama Başlangıç

Django, Python programlama dili ile yazılmış MTV mimari desenini kullanan, yüksek seviyeli ve açık kaynak bir web frameworküdür. BSD lisanslı ile lisanslanmıştır ve ismi caz gitaristi Django Reinhardt’tan gelmektedir. Django’yu bu kadar popüler yapan nedenler arasında; basit kurulumu ve kullanımı, detaylı hata raporu sayfaları, genişletilebilir yönetim paneli ve yenilikçi şablon dili gibi bir çok neden sayılabilir.

Django Projesi’nin temel hedefi, karmaşık bir yapıda olan ve bir veritabanı kullanan web uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştırmaktır. Django yeniden kullanılabilirlik, modülerlik, hızlı geliştirme süreci ve DRY(Don’t Repeat Yourself) prensiplerini sonuna kadar kullanma politikasına sahip bir yapıda tasarlanmaktadır

Bir özgür yazılım olan bu framework; 2005 yılında ABD’nin Kansas eyalatinde bulunan, Lawrence Journal-World adlı günlük gazetenin yazılım geliştiricileri tarafından geliştirilmiş, ülkemizde ve dünyada her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. Django, hızlı tempolu habercilik ortamı için geliştirildiği için, web geliştirme işlemlerini hızlı ve kolay hale getirmeyi amaçlar.


Erişim

  • Django Yönetim Panelinize aşağıdaki şekilde erişebilirsiniz
    http://ipadresi/admin
  • Giriş bilgileri aşağıdaki gibidir.
    Username: root Password: 1QazPLk965!

     

Hemen Şimdi Django Kurulu bir bulut sunucu almak istersen ;